doowop

2016 best nine

Publicerad 2016-12-31 12:02:00 i Vardagligt,

Hej på er! :) Jag tycker sånt här är så kul! Detta är alltså mina 9 mest gillade bilder på Instagram under 2016! Selfies och parbilder verkar ju vara de mest uppskattade bilderna men husköpet och Jesus på korset har också genererat många likes och det är ju kul! Vill ni göra en likadan sökning med era Instagrambilder hittar ni sidan här :)
 

Årsresumé 2016: Juli-December

Publicerad 2016-12-30 19:08:00 i Vardagligt,

JULI
I Juli läste jag massor på balkongen, fotade motljusporträtt på min bror, spenderade en magisk helg på Käringön med Karin och Cissi, tog med alla kusinerna ut på ridtur i skogen, var på kalas hos kusinerna i Göteborg, var på en riktigt smarrig grillkväll hos Sebbes familj och tittade på Lena aka. Barret i boken. Några kvällar spenderades nere vid sjön och vi grillade hemma hos Sandra och Niklas som då var nyinflyttade i sitt hus.
 
AUGUSTI
I Augusti åt jag middag och åkte Paddan med Sara i vackra Göteborg, vi flyttade till Lillstugan efter att ha sålt lägenheten, jag fotade mitt första bröllop, vi hängde mycket på den fina uteplatsen Sebbe byggde, jag badade massor, jag klippte mig och fotade självporträtt, vi var på kräftskiva och jag tog en efterlängtad långpromenad med Anna.
 
SEPTEMBER 
I September kom en värmebölja och jag badade och badade och badade, helt underbart! Jag och Sebbe fastnade på bild tillsammans för ovanlighetetns skull, jag åkte till London med mamma, bodde granne med korna, var på en supermysig middag tillsammans med AMTS styrelse, firade lillasysters födelsedag och promenerade på vägar jag ofta gick på i min ungdom.
 
OKTOBER 
 I Oktober var schemat totalt fullspäckat och jag varvade jobb med plugg, repetitioner och kostymfix vilket också märks på det drastiskt minskade antalet bilder jag tog. Jag träffade en vacker råbock på en promenad, åt lunch på stan med Sebbe och Johan, bakade småkakor i stugan, gick Ljus i Alingsås och skrev ett blogginlägg i Alingsås Tidgningen.
 
NOVEMBER
I November var schemat fortsatt hektiskt och jag minns inte att jag hade en enda ledig dag. Jag började bli ordentligt sliten efter kurser, kostymsömnad, repetitioner, högt tryck på jobbet, flytt och renovering. Jag lyckades klämma in någon fika med Sandra men i övrigt finns nästan bara bilder från Jesus Christ Superstar. I slutet på månaden fick vi dock nycklarna till huset och vi började renovera för fullt. Jag och Vilda började utforska skogarna kring Lygnared och årets första snö föll.
 
DECEMBER 
I December började livet så sakta lugna ner sig, 2 dagar före julafton kunde vi äntligen (!) täcka av köket och börja laga riktig mat igen. Jag har ätit alldeles för få saffransbullar, kommit igång med läsningen igen och jag och Sebbe firade 6 år tillsammans. Say whaaat?! Tiden går fort när man har roligt ♥ Julafton spenderades hos kusinerna i Göteborg, jag bjöd Cissi på en redig brunch i mellandagarna och har tagit många långa promenader i skogen sista veckan. Avslutar året i Stockholm tillsammans med Sebbe och Henric och det ska bli supermysigt att komma bort lite. 
 
 
 
 
 
 

Utvärdering: Mål 2016

Publicerad 2016-12-30 16:07:00 i Vardagligt,

I början på året skrev jag det här inlägget med mål jag ville uppnå år 2016. En del mål var lite större och en del var lite mindre. Jag tänkte utvärdera hur det har gått och sedan skriva en lista med nya mål för 2017. De mål jag uppnått för 2016 är:
 
Skaffat nytt boende som ligger närmare naturen.
Vi har under året (som ingen av er missat) blivit husägare och jag sitter just nu i vardagsrummet i vårt första, alldeles egna hus och skriver det här inlägget. Vi är så nöjda och det ligger precis vid skogen. Mål definitivt uppnått!
 
√ Unna mig själv att njuta mer och ta tillvara på lediga dagar.
Jag måste ändå säga att ja, det här har jag blivit bättre och bättre på. Allt som oftast när jag är ledig är dagen helt obokad och utvecklar sig spontant, underbart! Däremot körde hösten ihop sig rejält (som vanligt och på grund av mer eller mindre planerade aktiviteter som dessutom krockade med varandra). Antalet lediga dagar att njuta på har varit totalt obefintliga. Punkten "bli bättre på att förebygga stress" höll därför inte och får följa med till nästa år. 
 
√ Åka på semester med Sebastian.
Nu kommer själva resan gå av stapeln i januari/februari men det var bara en tillfällighet att den hamnade på andra sidan årsskiftet. Resan är bokad och det blir en veckas total avkoppling på Teneriffa med min kärlek. Längtar något enromt och det ska bli underbart! :)
 
 Det är några mål jag känner att jag inte har uppnått och vill ha med mig till nästa år:
 
• Hitta en bra rutin för träningen och stärka min rygg som fortfarande värker dagligen.
• Äta mer vegatariskt, minst en helvegetarisk dag i veckan.
• Inte boka in för mycket i schemat, tacka nej till saker, våga vara ledig och stressa mindre. 
 
Utöver detta kommer jag skriva några nya mål för 2017 som dyker upp på andra sidan årsskiftet. Vad har ni för mål 2017? Kanske kan vi inspireras av varandra :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Johanna E

Hej & välkomna! Jag är en 25-årig sjuksköterska som lever i en småstad i västsverige tillsammans med sambo och vovve. Här får ni följa med både vardag och helg för en liten glimt av min verklighet. Känner extra glöd för musikal, bakning, skogen & foto. Enjoy! Kontakt: johannamaer@gmail.com Instagram: johannamaer

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela