Kanelskorpor



Mycket recept här just nu men har bakat en massa gott inför jul så passar på att dela med mig av dessa godingar med. Har delat en del recept som innehåller saffran och jag vet ju att många inte är så förtjusta i saffran, däribland min käre sambo, så häromveckan bakade då dessa utsökta kanelskorpor. De riktigt smälter i munnen och de påminner om en kanelbulle i smaken, ljuvligt!
Ingredienser:
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl strösocker
½ tsk salt
75 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk kanel
1 msk socker
50 gram smör
Gör såhär:
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke
Rör ner smöret
Vispa ihop ägget och mjölken i en skål och arbeta sedan in i degen
Dela degen i 2 delar och kavla ut till två långsmala plattor, runt 30 cm långa
Bred på smör och strö över socker och kanel efter tycke och smak
Rulla ihop längderna, lägg på bakplåtspapper
Grädda i 15 minuter på 225°C i mitten av ugnen
Ta sedan ut kanelskorporna och låt svalna några minuter
Skär i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt
Torka skorporna på 150 grader i ca 30 minuter, torka längre och vänd andra sidan upp om det behövs
Smaka och njut! :-)
