Världens bästa kladdkaka

Knäppte dessa bilderna lite snabbt i det allra sista ljuset på balkongen häromkvällen, fick ljusa upp bilderna rejält men skit samma för den här gången. Det jag vill visa är nämligen världens bästa kladdkaka! Omöjlig att misslyckas med och löjligt god. För en vanlig, enkel , klassisk kladdkaka passar liksom alltid! Denna är kladdig och seg i mitten med en krispig yta, mmm... Dessutom jätteenkel att anpassa efter eventuella allergier :-) Lill-lördag som det är kommer här receptet:
Ingredienser:
2 ekologiska ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl (alt. 1,75 dl glutenfritt mjöl)
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram (äkta) smör (alt. laktos-/mjölkfritt smör)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt svalna en stund
Blanda äggen tillsammans med alla de torra ingredienserna
Rör ihop med ex en slickepott, använd inte elvispen
Rör i det smälta smöret sist
Använd lite av det smälta smöret att pensla i en rund springform, gärna med non-stickbeläggning
(Valfritt: bröa formen med t ex ströbröd, mannagryn eller kokos. Kanterna blir segare med bara smör men lite knaprigare om man bröar formen, så helt beroende av vad man föredrar)
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska "vobbla" lite i mitten när den är klar men ändå vara gräddad så att den går att skära
Serveringsförslag:
Vaniljglass eller grädde tillsammans med färska bär, hallonsås eller hackade nötter
Twist:
Utgå från grundreceptet men blanda i 1 msk Likör 43 eller Kahluha, hackad choklad, jordnötter, dumle, hackade nötter eller marshmallows. Go crazy och testa dig fram! :-)
