doowop

Last show tonight

Publicerad 2016-11-20 13:01:00 i Alingsås Musikteatersällskap,

Ikväll spelar vi sista föreställningen av Jesus Christ Superstar, alltid lika sorgligt. Men let´s make it a good one! Som lite variation får ni här se bilder hur det ser ut innan/under/efter repen under intensivveckan inför premiär.
 
Först samlas alla, säger hej och värmer upp både kropp och röst.
 
Sedan går regissör, koreograf, sångcoach eller körcoach igenom sådan som måste repeteras innan det blir genomdrag av hela musikalen.
 
Sedan kör vi genomdrag med kostym, smink, ljud och ljus. Under tiden sitter samtliga konstnärliga ledare med papper och penna i högsta hugg och skriver ner allt från små detaljer till större grejer som vi behöver kika extra på efter genomdraget. 
 
Efter genomdraget samlas vi och pratar igenom vad som gått bra och vad som kan göras lite bättre till nästa gång. Det kan handla om allt från danssteg, känslor och tekniska moment till kläder eller någon körstämma. Under tiden antecknar ensemblen sådan som rör deras insatser, äter mellis, stretchar och ger varandra massage.
 
Efter genomgången repar vi lite till om det är något speciellt som behöver tränas på.
 
Efter repetitionerna stannar de som vill och har möjlighet för att måla scenen, sätta ljus, sy kläder och skapa rekvisita. Timmarna går fort när man har roligt och det är inte ovanligt att klockan hinner bli både 3, 4 och 5 innan siste man går hem för "dagen."
 
Och sedan börjar det hela om igen. Utöver rep ska det skrivas blogginlägg och krönika till tidningen, genomföra PR-gig på stan och städas, pyntas och göras snygg till premiär. Det är så intensivveckan ser ut. En massa hårt arbete, repetitioner till sena kvällen och sedan hårt arbete igen för att få allt klart i tid till premiär. Många utav oss jobbar dessutom heltid eller pluggar. Det är tidskrävande, utmattande och vansinnigt roligt! Gemenskapen är enorm och det är som att få en extra familj med dessa underbara människor. År efter år, samma sak, kärlek till musikaler och kärliek till vår kära AMTS-familj.
 
Let's make some magic happen at the stage tonight♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johanna E

Hej & välkomna! Jag är en 25-årig sjuksköterska som lever i en småstad i västsverige tillsammans med sambo och vovve. Här får ni följa med både vardag och helg för en liten glimt av min verklighet. Känner extra glöd för musikal, bakning, skogen & foto. Enjoy! Kontakt: johannamaer@gmail.com Instagram: johannamaer

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela