doowop

Årsresumé 2015

Publicerad 2016-01-01 15:44:20 i Vardagligt,

Här kommer glimtar av året 2015, det är dags för en liten tillbakablick. Det har varit ett bra år på många sätt men också kämpigt. Har verkligen lärt känna mig själv bättre och lyssnat på kroppen när jag behöver. Är stolt över mig själv för det och jag ska fortsätta jobba med det under 2016. Heja mig!
 
Detta kommer bli ett galet långt inlägg och det passar väl kanske bra en eftermiddag som denna när vi alla börjar vakna till liv och inte orkar göra något annat än att ligga i soffan och slappa, haha! :-)
 
Januari: Året började ungefär som det slutade, med vila. Jag åt saftiga saffransbullar och fotade magiska soluppgångar. Jag njöt av att det låg snö på marken och spenderade flera lediga dagar med att pulsa runt i skogen. Jag köpte en ny kamera för vardagsfotografering och åt fisksoppa typ... 8 gånger på en och samma månad?
 
Februari: Vi var och hälsade på Henric i Stockholm, jag fortsatte njuta av snötäckt skog, fikade med den ena Sara och åkte på loppisrunda med den andra Sara. Jag åt semlor, vi fick en försmak av vårsolens strålar, hjälpte till att flytta korna och jag bakade massor - ren terapi.
 
Mars: I mars började vårsolen titta fram på allvar, vi spelade in musikvideo i 50-talsstil, fikade i solen, umgåcks med goda vänner och spenderade välbehövligt mycket tid med min fina karl. Jag fotade vårblommor, var på pick-nick med farmor, bakade världens godaste kanelbullar, fick vackra rosor levererade till dörren och bakade lite till.
 
April: När april anlände hade de värsta sviterna hösten och vinterns stress lagt sig och jag fikade massor, promenerade i skogen oräkneliga gånger, var på skid-weekend med mamma i Trysil och fick en massa fräknar på näsan. Jag var på fler pick-nickar vid sjön tillsammans med farmor, förundrades över alla vackra vitsippor, cyklade i vårsolen och hejade på när lillebror plockade sten från åkern. Och såklart: åt årets första glass vid trapporna på torget! 
 
Maj: Maj månad startade med en stor sjukhusfest, soliga promenader med Sara och en massa häng på Annelie och Mathiaz altan. Tog med Sara till stans bästa restaurang, inspirerades av PT-fias bok, åt glass med pappa och förundrades över alla färger som exploderade i naturen. I slutet på månaden var det äntligen dags att åka till Stavanger och hälsa på Sandra!
 
Juni: I juni firade vi en rad glada studenter, firade en försenad morsdag, Henric var hemma på besök och sen var det examenskalas. Jag hade mysdag och åt thaimat med "storkusinen", promenerade en massa, besökte Hjulets dag i Gräfsnäs där lillebror årligen ställer ut, jag fotade när AMTS uppträdde på Potatisfestivalen, njöt av doften av syren, åt ännu mer glass och blev bortskämd med en spadag tillsammans med Sandra. Och till slut vad det äntligen,  äntligen dags för årets första dopp! :-D
 
Juli: När Juli tog över fortsatte jag bada och njuta av värmen och ljuset, var med och arrangerade allsångskvällar tillsammans med AMTS på Tallhyddan, åkte på den årliga trippen till Astrid Lindgrens Värld, tvättade håret i sjön, fick en ljusare hårfärg, grillade och firade kusiner som fyllde år. Jag fotade spontant porträtt i det torra gräset på familjen, busade med Vilda i sanden, gick promenader med kameran och fotade sånt jag såg bara för att jag kände för det, spelade minigolf för första gången på säkert 10 år (jag förlorade...) och var med Sebbe, min syster och hennes pojkvän på Borås djurpark. Avslutade månaden med att åka en vecka till Mallorca tillsammans med mamma.
 
Augusti: I Augusti plaskade jag runt i medelhavet med mamma och turistade på Mallorca, när jag kom hem hade Sebastian en stor överraskning - helt nytt golv i sovrummet! Jag fikade på uteserveringar, åt middag i gräset vid sjön, var på fler allsångskvällar på Tallhyddan, spenderade en underbar dag vid havet med Sara, plockade blåbär, grillade ute hos pappa, åt våfflor på balkongen, solade på Skår med lillasyster, började lägga upp recept på bloggen för att baksuget blev stort och var på födelsedagskräftskiva med hatt-tema.
 
September: Jag fotade regnbågar, fick blombud, hade kräftskiva med mig själv, bakade bröd och läste boken Economista (rekommenderas, klok och lätt att förstå). Promenderade i skogen med Sebbe och Vilda, vi var i Stockhom och hälsade på Henric, jag försökte plocka svamp men hittade inte en enda ätbar i år heller (jag är helt hopplös) och vi började repa inför Musikalafton.
 
Oktober: Jag åt skaldjursgryta på Harrys i gott sällskap 2 gånger, bevittnade några makalösa solnedgångar från balkongen (de är alltid bäst på hösten), jag sprang mitt första lopp, introducerade "veggo-måndag" (till Sebbes stora förtret, haha), vi började plöja Bones typ varje kväll och förundrades över storheten i naturen. Dessutom flyttade vi in på Palladium för intensivvecka inför Musikalafton 2015 och firade min födelsedag.
 
November: I november hade vi äntligen premiär för Musikalafton 2015 och de kvällarna jag inte stod på scenen eller jobbade spenderade jag i soffan, totalt utmattad. Den här månaden varje år är så slitig men så rolig! Jag fick en superfin klocka i 25-årspresent av mina föräldrar och blev lite kär i avocadomackor.
 
December: Årets sista månad har betytt vila och återhämtning. Jag har inte känt så mycket julstämning men har skapat min egna genom att baka julkakor, lussebullar och godis. Så mysigt ♥ Jag och Sebbe hade 5-årsdag och vi glömde som vanligt att fira årsdagen, haha! Sandra och hennes goa mage flyttade hem och hon bjöd på fika i deras nya lägenhet, jag jobbade julaftons kväll men firade en jättefin jul hos kusinerna på juldagen istället. Vi var lediga resten av julhelgen som spenderades i hemmets lugna vrå med massa godis, fika och läsning och till slut kom det äntligen, äntligen lite snö! Sist men inte minst, nyårsafton som firades i lugn och ro med goda vänner. Vi skålade in 12-slaget tillsammans och snyltade på grannskapets fyrverkerishow. 
 
Nu är jag redo för 2016 som jag redan nu vet har en hel del roligt att bjuda på! Stor kram på er alla, nu kickar vi igång 2016 och gör något riktigt bra av det här året! Gott nytt år! :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Katte

Publicerad 2016-01-01 17:09:58

Magiskt fina bilder, som alltid! Fin årstesume :)

Svar: Tack goa Katte! Och gott nytt år! :D
Johanna E

Postat av: Em - En fotoblogg om mitt gymnasiearbete

Publicerad 2016-01-02 12:04:40

Åh så fina bilder!, Hunden är ju<3<3<3<3

Hoppas du får ett bra 2016:D

Svar: Tack så hemskt mycket! :) Ja, vovven är ju bara för go, min lilla ögonsten :) Detsamma :)
Johanna E

Postat av: Sara

Publicerad 2016-01-02 15:02:26

Åh va fint!:) alltid kul att synas lite på bloggen ;)

Svar: På flera ställen till och med! :D Kram
Johanna E

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johanna E

Hej & välkomna! Jag är en 25-årig sjuksköterska som lever i en småstad i västsverige tillsammans med sambo och vovve. Här får ni följa med både vardag och helg för en liten glimt av min verklighet. Känner extra glöd för musikal, bakning, skogen & foto. Enjoy! Kontakt: [email protected] Instagram: johannamaer

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela